EBK koronaohjeistus - talvi 2021
20.11.2020 16:43 Uutiset / EBK ry

Päivitämme tälle sivulle seuran koronaohjeistusta sitä mukaa kun uusia ohjeita annetaan. Viimeisin päivitys pe 15.1.2021.

EBK ry koronaohjeistus – syksy 2020/talvi 2021

Koronauutisia:
Espoon Kaupunki: https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Ajankohtaista/Koronavirus
Espoon kaupungin koronaohjeet eri kielillä: https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Tietoa_...
Palloliitto: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/covid-19-epidemia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän koronaohjeiden päivitys 15.1.2021

"Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli ... nuorten harrastustoiminnasta"

"Koordinaatioryhmä linjasi, että voimassa olevissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi huolimatta siitä, että pitkäaikaisten harrastustoiminnan sulkemisten negatiiviset vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin on tunnistettu. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja epidemiatilanteen muuttuessa myös rajoituksia ja suosituksia arvioidaan uudelleen."
"Nyt voimassa olevat, koronakoordinaatioryhmän alun perin 26.11.2020 linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 31.1.2021 saakka."
"Koordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti yksityisiä toimijoita sulkemaan vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat."


Palloliiton koronaohjeistuksen päivitys 8.1.2021

"Palloliitto linjasi – Jalkapallohalleissa lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua, kun viranomaismääräyksiä noudatetaan"
EBK:n osalta palloliiton linjaus muuttaa harjoitustilannetta vasta kun Espoon kaupunki ja AVI muuttavat omia ohjeistuksiaan. Näin ei vielä ole tehty.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän koronaohjeiden päivitys 5.1.2021

"Koronarajoitukset jatkuvat 31.1.2021 saakka"

"Koronakoordinaatioryhmä linjasi 5.1.2021 kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamisesta 31.1.2021 saakka."
"Lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen liittyviä rajoituksia arvioidaan kuitenkin uudestaan jo koordinaatioryhmän kokouksessa 14.1.2021 epidemiatilanteen kehittymisen, virusmuunnoksen leviämisen tilanteen sekä valtioneuvoston mahdollisten uusien linjausten pohjalta."


Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän koronaohjeiden päivitys 11.12.2020

"Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset jatkuvat 10.1.2021 saakka"

"Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 10.12.2020 kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamisesta 10.1.2021 saakka."


Espoon liikuntatoimen koronaohjeiden tarkennus 27.11.2020

"Sisäliikuntatilat sulkeutuvat"

"Espoon kaupungin kaikki sisäliikuntatilat sulkeutuvat. Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään myös ulkona"
"Kannustamme kaikkia ulkoiluun ja lapsia ulkotreeneihin"


Pääkaupunkiseudun koronaohjeiden tarkennus 27.11.2020

"Pääkaupunkiseudun uudet rajoitukset ja suositukset"

"Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona.

Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa kentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Rajoitukset ovat voimassa 30.11. – 20.12.2020."


Palloliiton koronaohjeiden tarkennus 23.11.2020

"Pk-seudun, Uudenmaan ja Pirkanmaan päivitetyt koronarajoitukset vaikuttavat jalkapalloon ja futsaliin"

"Futsalin aikuisten kilpailutoiminta keskeytetään miehissä ja naisissa Futsal- Kakkosesta alaspäin rajoitusajaksi Palloliiton eteläisellä alueella.
Kilpailutoiminta käynnistyy nyt tiedossa olevien otteluohjelmien mukaisesti välittömästi rajoitusten päätyttyä. Rajoitusten aikana laaditaan uudistettu ohjelma kaikille niille futsalsarjoille, joita rajoitukset koskevat."

"Miesten ja naisten Futsal-Liigat ja Futsal-Ykköset pelataan suunnitellun otteluohjelman mukaisina. Ao. joukkueet voivat harjoitella noudattaen koronan vastaisiin toimiin aiemmin annettuja menettelyohjeita."

"Kaikki ottelutapahtumat, joita Uudellamaalla järjestetään rajoitusaikana, tulee järjestää siten, että yleisöä ei otteluihin oteta. Ottelutapahtuman toteuttamiseen tarvittavan tapahtumahenkilöstön maksimimäärä on 20 henkilöä. "

"Rajoitusten ulkopuoliset joukkueet voivat harjoitella noudattaen koronan vastaisiin toimiin aiemmin annettuja menettelyohjeita.
Ne joukkueet, joita rajoitukset eivät koske voivat käyttää jalkapallohalleja rajoitusten aikana harjoitteluun koronaan liittyvien ohjeiden mukaisesti.
Niiden joukkueiden osalta, joiden harjoittelua voidaan rajoitusten aikana jatkaa, harjoittelun tulee rajoitusten aikana tapahtua oman ryhmän kesken. "

"Rajoitusten alaiset joukkueet eivät matkusta Uudeltamaalta muualle Suomeen pelaamaan. Muiden joukkueiden suositellaan välttävän Uudenmaan rajat ylittävää pelaamista sisällä tapahtuvan pelaamisen osalta rajoitusten aikana. Viimeksi mainittu ei koske sarjoja, joita jatketaan otteluohjelman mukaisesti. "

Koronaohjeiden tarkennus 20.11.2020

"Koronakoordinaatioryhmä linjasi uusista rajoituksista ja suosituksista"

"Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia. Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä."

Vastaava harjoitustauko koskee EBK-Honka Arenan vuorojamme.

Koronaohjeiden tarkennus 1.11.2020

 • Espoon kaupunki edellyttää maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.
 • Sama käytäntö otetaan käyttöön EBK-Honka Areenalla
 • EHA lämmittelyalueita ei käytetä marraskuun alusta alkaen aiemmin informoidun mukaisesti, mahdolliset ennen kenttäaikaa tapahtuvat alkulämmittelyt suoritetaan ulkona
 • Saavuttaessa halliin pyritään välttämään lähikontaktia edellisen vuoron pelaajien ja toimihenkilöiden kanssa. Tämä siksi, että mahdollisen tartuntatapauksen sattuessa ei jouduta useampia joukkueita asettamaan karanteeniin vain siitä syystä, että ovat samaan aikaan olleet liikkumassa samassa harjoitustilassa. Toki tästä tekee viimekädessä päätöksen tartuntatautiviranomaiset.
 • Henkilömäärä harjoitustiloissa pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, joka tarkoittaa sitä, että harjoitusten aikana paikalla on ainoastaan pelaajat, valmennus ja välttämättömät muut taustat. Vanhemmat ja muut henkilöt, jotka ei osallistu harjoitukseen, pysyvät aina kun mahdollista ulkosalla.
 • Muilta osin harjoitteluohjeet pysyvät edelleen voimassa, eli tullaan treeneihin ainoastaan täysin terveinä, pyritään säilyttämään varoetäisyydet, pestään kädet, yskitään hihaan jne.

Koronaohjeet halliin ja saleihin 7.10.2020

Koronatartuntojen määrän Suomessakin kasvaessa ja joukkueiden siirtyessä harjoittelemaan talvella sisätiloihin on kaikkien joukkueittemme syytä kiinnittää huomiota siihen, että turhia tartuntariskejä vältetään. Tähän asti EBK:ssa on vältytty koronatartunnoilta, jotka olisivat aiheuttaneet pidempiä taukoja kokonaisten joukkueiden toimintaan. Joitain pelejä on siirretty ja treenejä peruttu koronatestituloksia odotellessa, mutta sen kummempia vaikutuksia koronalla ei seuran ja joukkueiden toimintaan ole tähän mennessä ollut. Riskit kasvavat siirryttäessä sisätiloihin ja tästä syystä on syytä kiinnittää asiaan nyt erityistä huomiota.

 • Treeneihin ja peleihin ei pidä osallistua, jos tuntee itsensä vähänkin sairaaksi
 • Käsien pesu (tai käsidesin käyttö) aina ennen ja jälkeen treenien
 • Treeneihin varusteet päällä, ei käytetä/oleskella pukuhuoneissa
 • Paikalle vasta treeniajan alkaessa ja treenitiloista pois heti treenien jälkeen, liikkuessa muistetaan turvavälit ja vältetään lähikontakteja muiden joukkueiden pelaajien kanssa tullessa ja lähtiessä
 • EBK-Honka Areenalla saa olla max. 50 henkeä / kenttäpuolikas
  • Honka tulee halliin 1.11 alkaen, siihen asti EBK:n joukkueet voivat käyttää koko hallin tilaa treeneissä
  • Lämmittelytilat eivät 1.11 alkaen ole käytössä, paikalle vasta treenivuoron alkaessa (uusi ohjeistus halliyhtiöltä)
  • Ylimääräiset aikuiset ei tule halliin sisään, vain treenaavat pelaajat ja valmennus halliin (sama koskee koulujen saleja)
  • EBK:n joukkueet tulevat halliin pääsisäänkäynnin kautta
  • Maskien käyttöä suositellaan kun ollaan lähikontaktissa, harjoitellessa ei pelaajien ja ohjaajien tarvitse nykyohjeistuksen mukaan niitä käyttää
  • 1.11 alkaen EBK-Honka areenalla on maskipakko kaikilla yli 15-vuotiailla muulloin kuin treenatessa.

Seuraamme Palloliiton, Espoon kaupungin ja Halliyhtiön ohjeistusta ja tarkennamme seuran ohjeistusta joukkueille tarpeen mukaan. Toimimalla vastuullisesti voimme osaltamme vaikuttaa siihen, että joukkueet voivat jatkaa toimintaansa myös näissä erityisolosuhteissa.
   
Lisää uutisia
Esbo Bollklubb
«  Tammikuu   »
Kategoriat