EBK koronaohjeistus - syksy 2020
20.11.2020 16:43 Uutiset / EBK ry

Päivitämme tälle sivulle seuran koronaohjeistusta sitä mukaa kun uusia ohjeita annetaan. Viimeisin päivitys ma 23.11.2020.

EBK ry koronaohjeistus – syksy 2020

Palloliiton koronaohjeiden tarkennus 23.11.2020
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/paaka...

"Futsalin aikuisten kilpailutoiminta keskeytetään miehissä ja naisissa Futsal- Kakkosesta alaspäin rajoitusajaksi Palloliiton eteläisellä alueella.
Kilpailutoiminta käynnistyy nyt tiedossa olevien otteluohjelmien mukaisesti välittömästi rajoitusten päätyttyä. Rajoitusten aikana laaditaan uudistettu ohjelma kaikille niille futsalsarjoille, joita rajoitukset koskevat."

"Miesten ja naisten Futsal-Liigat ja Futsal-Ykköset pelataan suunnitellun otteluohjelman mukaisina. Ao. joukkueet voivat harjoitella noudattaen koronan vastaisiin toimiin aiemmin annettuja menettelyohjeita."

"Kaikki ottelutapahtumat, joita Uudellamaalla järjestetään rajoitusaikana, tulee järjestää siten, että yleisöä ei otteluihin oteta. Ottelutapahtuman toteuttamiseen tarvittavan tapahtumahenkilöstön maksimimäärä on 20 henkilöä. "

"Rajoitusten ulkopuoliset joukkueet voivat harjoitella noudattaen koronan vastaisiin toimiin aiemmin annettuja menettelyohjeita.
Ne joukkueet, joita rajoitukset eivät koske voivat käyttää jalkapallohalleja rajoitusten aikana harjoitteluun koronaan liittyvien ohjeiden mukaisesti.
Niiden joukkueiden osalta, joiden harjoittelua voidaan rajoitusten aikana jatkaa, harjoittelun tulee rajoitusten aikana tapahtua oman ryhmän kesken. "

"Rajoitusten alaiset joukkueet eivät matkusta Uudeltamaalta muualle Suomeen pelaamaan. Muiden joukkueiden suositellaan välttävän Uudenmaan rajat ylittävää pelaamista sisällä tapahtuvan pelaamisen osalta rajoitusten aikana. Viimeksi mainittu ei koske sarjoja, joita jatketaan otteluohjelman mukaisesti. "

Koronaohjeiden tarkennus 20.11.2020

https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Ajankohtaista/Koronavirus/Koronakoordinaatioryhma_linjasi_uusista_(188765)
"Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia. Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä."

Vastaava harjoitustauko koskee EBK-Honka Arenan vuorojamme.

Koronaohjeiden tarkennus 1.11.2020

 • Espoon kaupunki edellyttää maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.
 • Sama käytäntö otetaan käyttöön EBK-Honka Areenalla
 • EHA lämmittelyalueita ei käytetä marraskuun alusta alkaen aiemmin informoidun mukaisesti, mahdolliset ennen kenttäaikaa tapahtuvat alkulämmittelyt suoritetaan ulkona
 • Saavuttaessa halliin pyritään välttämään lähikontaktia edellisen vuoron pelaajien ja toimihenkilöiden kanssa. Tämä siksi, että mahdollisen tartuntatapauksen sattuessa ei jouduta useampia joukkueita asettamaan karanteeniin vain siitä syystä, että ovat samaan aikaan olleet liikkumassa samassa harjoitustilassa. Toki tästä tekee viimekädessä päätöksen tartuntatautiviranomaiset.
 • Henkilömäärä harjoitustiloissa pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, joka tarkoittaa sitä, että harjoitusten aikana paikalla on ainoastaan pelaajat, valmennus ja välttämättömät muut taustat. Vanhemmat ja muut henkilöt, jotka ei osallistu harjoitukseen, pysyvät aina kun mahdollista ulkosalla.
 • Muilta osin harjoitteluohjeet pysyvät edelleen voimassa, eli tullaan treeneihin ainoastaan täysin terveinä, pyritään säilyttämään varoetäisyydet, pestään kädet, yskitään hihaan jne.

Koronaohjeet halliin ja saleihin 7.10.2020

Koronatartuntojen määrän Suomessakin kasvaessa ja joukkueiden siirtyessä harjoittelemaan talvella sisätiloihin on kaikkien joukkueittemme syytä kiinnittää huomiota siihen, että turhia tartuntariskejä vältetään. Tähän asti EBK:ssa on vältytty koronatartunnoilta, jotka olisivat aiheuttaneet pidempiä taukoja kokonaisten joukkueiden toimintaan. Joitain pelejä on siirretty ja treenejä peruttu koronatestituloksia odotellessa, mutta sen kummempia vaikutuksia koronalla ei seuran ja joukkueiden toimintaan ole tähän mennessä ollut. Riskit kasvavat siirryttäessä sisätiloihin ja tästä syystä on syytä kiinnittää asiaan nyt erityistä huomiota.

 • Treeneihin ja peleihin ei pidä osallistua, jos tuntee itsensä vähänkin sairaaksi
 • Käsien pesu (tai käsidesin käyttö) aina ennen ja jälkeen treenien
 • Treeneihin varusteet päällä, ei käytetä/oleskella pukuhuoneissa
 • Paikalle vasta treeniajan alkaessa ja treenitiloista pois heti treenien jälkeen, liikkuessa muistetaan turvavälit ja vältetään lähikontakteja muiden joukkueiden pelaajien kanssa tullessa ja lähtiessä
 • EBK-Honka Areenalla saa olla max. 50 henkeä / kenttäpuolikas
  • Honka tulee halliin 1.11 alkaen, siihen asti EBK:n joukkueet voivat käyttää koko hallin tilaa treeneissä
  • Lämmittelytilat eivät 1.11 alkaen ole käytössä, paikalle vasta treenivuoron alkaessa (uusi ohjeistus halliyhtiöltä)
  • Ylimääräiset aikuiset ei tule halliin sisään, vain treenaavat pelaajat ja valmennus halliin (sama koskee koulujen saleja)
  • EBK:n joukkueet tulevat halliin pääsisäänkäynnin kautta
  • Maskien käyttöä suositellaan kun ollaan lähikontaktissa, harjoitellessa ei pelaajien ja ohjaajien tarvitse nykyohjeistuksen mukaan niitä käyttää
  • 1.11 alkaen EBK-Honka areenalla on maskipakko kaikilla yli 15-vuotiailla muulloin kuin treenatessa.

Seuraamme Palloliiton, Espoon kaupungin ja Halliyhtiön ohjeistusta ja tarkennamme seuran ohjeistusta joukkueille tarpeen mukaan. Toimimalla vastuullisesti voimme osaltamme vaikuttaa siihen, että joukkueet voivat jatkaa toimintaansa myös näissä erityisolosuhteissa.


Koronauutisia:
Espoon Kaupunki: https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Ajankohtaista/Koronavirus
Palloliitto: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/covid-19-epidemia


   
Lisää uutisia
Esbo Bollklubb
«  Marraskuu   »
Kategoriat