Nimityksiä EBK:n kilpatoiminnan kehittämiseksi
15.10.2018 12:38 Uutiset / Pääsivusto

Kuvassa vasemmalta seuran toimihenkilöt akatemiakoordinaattori Arber Istrefi, neuvonantaja Pasi Vallenius, toiminnanjohtaja Juha Saari ja junioripäällikkö Janina Taimio

Arber Istrefi on nimitetty EBK:n akatemiakoordinaattoriksi 1.10 alkaen. Hänen tehtävänään on mm. akatemiatasoisen valmennustoiminnan käynnistäminen, akatemiatoiminnan laadun varmistaminen sekä seuran kilpailullisuuden kehittäminen. Arberilla on pitkäaikainen kokemus peli- ja valmennustoiminnasta sekä futsalin että jalkapallon parissa. Arber mm. pelaa futsalia Suomen miesten maajoukkueessa.

Pasi Vallenius on nimitetty neuvonantajaksi akatemiatoiminnan käynnistämisessä, seurakehityksessä ja yleisesti kilpailullisuuden lisäämisessä 15.10. alkaen. Pasi toimii mm. Arberin sparraajana ja akatemiatoiminnan pääarkkitehtina. Pasilla on kilpatoiminnan kehittämisestä vankka näkemys toimittuaan mm. FC Hongan pitkäaikaisena toiminnanjohtajana.

Istrefin ja Valleniuksen asiantuntemuksen valjastaminen EBK:n käyttöön on osa seuran suunnitelmaa akatemiatasoisen valmennustoiminnan käynnistämiseksi 12-15 -vuotiaille pelaajille.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään akatemiaikäluokkien kilpailullisuuden lisäämisestä, vaan seuran tarjoaman toiminnan kehittämisestä kokonaisvaltaisesti. "Emme seurana ole kyenneet tarjoamaan riittävän kilpailullista vaihtoehtoa kaikkein motivoituneimmille ja tavoitteellisimmille pelaajille. Tähän haluamme tehdä selkeän muutoksen, jonka myötä myös harrastemielessä jalkapalloa ja futsalia pelaavien peliryhmiemme toiminnan tasoa kehitetään ja organisoidaan. Tarkoituksenamme on tarjota juuri sopivan tasoista toimintaa kaikille erilaisilla tavoitetasoilla harrastaville." toteaa seuran puheenjohtaja Juha Pylkkö.

Edustusjoukkueen käsitettä on seurassa täsmennetty ja edustusjoukkueiden kilpailullisia tavoitteita nostetaan. Kriteerinä edustusjoukkueen statukselle on mm. pelaaminen Palloliiton sarjoissa. Seuran perinteisten miesten, naisten ja futsalin edustusjoukkueiden rinnalle on nyt kasvanut B-tyttöjen edustusjoukkue, joka C-tyttöjen Suomen mestaruuden myötä ansaitsi paikan tammikuussa alkaviin B-SM -sarjan karsintoihin.

"Kun pelaaja akatemiavuosinaan pohtii omia tavoitteitaan harrastuksensa suhteen, me haluamme tarjota kokonaisen pelaajapolun, joka on juuri kunkin tavoitteisiin sopiva. Edustusjoukkueet ovat kilpailullisimpia ja tavoitteellisimpia. Enemmän harrastusmielessä jatkoa suunnittelevat löytävät oman paikkansa niissä seuran joukkueissa, jotka eivät ole ns. edustusjoukkueita, vaan pelaavat alemmilla sarjatasoilla." toteaa toiminnanjohtaja Juha Saari ja jatkaa: ”Samalla kun panostamme 12-15 -vuotiaiden akatemiatasoisen valmennuksen kehittämiseen, rakennamme yhtäkään ikäluokkaa unohtamatta koko pelaajapolkua aina aloittavasta ikäluokasta aikuisten edustusjoukkueisiin asti. Tärkeä seurakehityshanke on nyt käynnistetty, ja uusien rekrytointien myötä on lupa odottaa hyviä ja näkyviä tuloksia."

Toivotamme Arberin ja Pasin lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme.


   
Lisää uutisia
Esbo Bollklubb
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat