EBK T03:n Suomen mestaruutta juhlistettiin Keski-Espoon tekonurmella
3.8.2018 12:04 Uutiset / Pääsivusto

Paikalle saapui onnitteludelegaatio sekä seuran hallituksesta että naisten edustusjoukkueesta.

EBK T03:n jättimenestys Kuopiossa järjestetyssä 15-vuotiaiden tyttöjen SM-turnauksessa oli juhlan ja muistelun aiheena myös ensimmäisissä mestaruuden jälkeisissä harjoituksissa. Laura Kalmari -turnauksen voittaminen vuonna 2018 asetettiin joukkueen tavoitteeksi jo viitisen vuotta sitten.

Pisimpään harrastaneet T03:n pelaajat aloittivat jalkapalloilun 11 vuotta sitten eli jo alle nelivuotiaina. Yhdistetyn EBK T00-03 -ikäluokan käynnistämisestä ja alkuvuosien valmennuksesta vastasi seuran nykyinen toiminnanjohtaja Juha Saari. Kannustavalla otteellaan hän sytytti jalkapallokipinöitä pieniin ja innokkaisiin futareihin.

Joukkueen vähitellen jakauduttua omiin ikäluokkiinsa Juha jatkoi T02:n valmentajana. T03:n ruoriin tarttui Jyrki ”Jykä” Kalmari. Joukkueen kummina tyttöjä tsemppasi ja inspiroi Jyrkin tytär Laura Kalmari. Olikin erityisen hienoa, että Lauran nimeä kantavan tyttöjen C15-ikäluokan SM-turnauksen voitti juuri Lauran oma kummijoukkue.

”Kyllä Lauran rooli esikuvana on ollut tytöille varmasti merkittävä vuosien varrella”, totesi joukkueenjohtaja Janne Suuriniemi.

Jykän valmennuskaudella pelaajien henkilökohtaiset taidot kehittyivät huimasti. Tyttöjen menestys sekä piirin taitokilpailuissa että valtakunnallisissa taitokilpailuissa huomattiin laajalti. Lisäksi joukkue saavutti merkittäviä turnausvoittoja sekä kotimaisilla että ulkomaisilla areenoilla, mm. Tanskassa pelatussa Euroopan kansainvälisimmässä junioriturnauksessa Dana Cupissa vuonna 2016.

Vuosien varrella taitavia ja tavoitteellisia pelaajia on liittynyt joukkueeseen myös ympäristökunnista. Kilpajoukkueen valmennuksesta vastaa toista kauttaan Janne Karhu. Hän on kokenein ottein hionut timantin täyteen loistoonsa. Jannen ohella joukkueen eteen uurastavat mm. valmentaja Anne Lavikainen ja fysiikkavalmentaja Hanna Leveelahti.

Girls Alsace Cupin voitto Ranskassa antoi keväällä vihjeitä siitä, että kesän SM-turnauksessa joukkue joutunee kantamaan ennakkosuosikin paineita harteillaan. Ranskassa kun monet Euroopan suurseurat, kuten FC Bayern Munchen (2-0) ja RCD Espanyol (1-0), joutuivat nöyrtymään vuotta nuorempien EBK:laisten edessä.

Nelipäiväisen Laura Kalmari -turnauksen aikana EBK pelasi kuusi peliä. Maalierolla 23-5 joukkue saavutti viisi voittoa ja yhden tasapelin. Finaalissa ONS Oulusta joutui taipumaan lukemin 3-0. Turnausmenestyksensä myötä EBK:n C-tytöt ansaitsivat myös tärkeän karsintapaikan B-tyttöjen SM-sarjaan.

EBK:n puheenjohtaja Juha Pylkkö totesi onnittelupuheessaan T03-tyttöjen pitäneen seuran lippua korkealla - korkeammalla kuin yksikään muu joukkue seuran 78 toimintavuoden aikana. Juhalle oli suuri ilo ja kunnia tulla kiittämään ja onnittelemaan tyttöjä seuran ensimmäisestä jalkapallon Suomen mestaruudesta.

Onnittelupuheiden jälkeen toiminnanjohtaja Juha Saari lahjoitti mestareille EBK-liput muistoksi mestaruudesta ja kiitokseksi kovasta työstä.

Tytöt puolestaan kiittivät ja lupasivat pitää liput korkealla myös tulevissa kamppailuissa!


   
Lisää uutisia
Esbo Bollklubb
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat