EBK/Fs Futsal Ykköseen kaudelle 2018-19!
8.4.2018 10:36 Uutiset / EBK Fs

3-6 karsintavoitolla Ykköseen!

Alla EBK/Fs kausiraportti 2017-18 ja otteluraportti 24.03.2018 Lappeenrannassa pelatusta karsintaottelusta.

EBK/FS kausiraportti 2017-18

EBK aloitti valmistautumisen ensimmäiseen kauteensa Helsingin ja Uudenmaan Kakkosessa elokuussa. Harjoituksia oli noin kerta viikkoon rakkaalla Lagstadin matolla vedetyllä avoimella jaksolla. Muutama uusi kasvo edelliseen kauteen nähden saatiinkin joukkueeseen, esimerkiksi Guri Qerimi. Pre-seasonin ainoa matsi oli Ykkösen Zenithiä vastaan syyskuun lopulla, tuloksena 2-2.

Kakkonen alkoi lokakuun loppupuolella. Vaikka ensimmäinen ottelu hävittiin, tuli toisesta pelistä hienosti voitto Koivukylän Interiä vastaan. Marraskuussa saimme kaksi hienoa voittoa: ulkosuomalaisten yhteenotossa Stoppia vastaan Sininen armeijakunta kaatoi valkoisen ja aina hankala Hangon reissu hoidettiin himaan hieman vajaamiehisenäkin. Heikko suoritus Mäntsälää vastaan oli synkkä hetki muuten valoisassa marraskuussa, jonka lisäksi myöskään Tekomoa vastaan ei saatu voittoa aikaan. Onneksi taas joulukuun alussa kaatui LPS kovan väännön jälkeen. Joulun odotus muuttui synkäksi, kun Marmiksen Kuula antoi EBK:lle oppitunnin ja kairasi 1-7 voiton. Sininen leiri saattoi silti siirtyä melko tyytyväisin mielin Joulun pyhien viettoon, sillä ensimmäisen kauden puolivälissä kovassa Kakkosessa oltiin aivan kärjen tuntumassa, pois lukien jo muilta tässä vaiheessa karussa ollut vahva MaKu. Mertsa Meriluoto suuntasi tässä vaiheessa kautta Pohjois-Hollantiin Futsal-leirille.

Kevätkausi alkoi harmillisella tappiolla Arena Centerin tuttua SCP:tä vastaan. Tässä ottelussa maalissa oli faneille hieman tuntemattomampi mies, toveri Q. Tässä vaiheessa alkoi jalkapallo toiminta jo käynnistyä toden teolla, joten pelko jopa sarjapaikasta oli aiheellinen. Hankalaksi vastukseksi meille syyskierroksella osoittautunut Kiffen kaatui, kuten myös uudestaan Koivukylä. Molemmista tuli ainoastaan maalin voitto. Vielä Hurmureitakin vaikeampi joukkue EBK:lle oli MU: ovelat ja jopa hieman ärsyttävät mäntsäläläiset eivät millään päästäneet Sinisiä muotonsa sisään, ja loistava maalivahti #1 piti huolen lopusta, joten espoolaiset joutuivat jälleen taipumaan. Tähän heti perään tuli Stoppi-tappio, eli tilanne ei näyttänyt hyvältä kolmen joukkoon pääsemisen kannalta. Hanko ja Tekomo sentään hoidettiin hyvällä erolla, mistä tärkeät 6 pistettä. Vuoristoratamaisuus jatkui, kun LPS koitui Sinisten turmaksi. Viimeiset kaksi peliä olivat melko identtiset: ensimmäinen jakso päättyi jopa MaKua vastaan hyvässä johtoasemassa, mutta kokeneemmat mustapaidat voittivat lopulta muutaman maalin erolla, kun olivat potkineet useamman maalin tyhjään rysään. SCP:tä vastaan käsikirjoitus oli sama, mutta tällä kertaa johto piti ja karsintamatsiin päästiin lähtemään voitto alla.

EBK lähti karsintaotteluun hyvistä asemista: voitto SCP:stä, vahvistukset Suvela-teamista ja muutenkin vahva pelaajatilanne sekä hyvät valmistavat treenit edessä. Mutta sitten perjantai-iltana alkoi tapahtua: Leo Rautiainen ja Guri Qerimi ilmoittautuivat komppanian nimenhuudossa kipeiksi, eikä edes lääkintämies Wehliyekään saanut heitä pelastettua. Tämän lisäksi Eldar Mehinovicin, Inno Ilosen, Arab Mohamedin ja Abdu Wehliyen poisjäännit vaikeuttivat tilannetta. Kun vielä lauantai aamulla tuli gps-ongelmia ja myöhästymisiä lähdössä, alkoivat Kaurian verenpaineet kohoamaan. Onneksi luotto omiin pelaajiin oli vahva ja perjantain treeneistä oli saatu hyvää dataa pankkiin, eli todellista hätää ei ollut. Volkkarin kyytiin saatiin lopulta 9+1 miestä. Joensuun Riverball oli erittäin hämmentävä futsaljoukkue, ilmeisesti Keke Armstrong oli päätynyt Joensuuhun pakoon Tampereen kuumuutta. Erikoinen taktiikka oli löydä långaa omalta maalivahdilta Nevi Mustafan maalille asti. Tämä tuottikin toki 2 maalia EBK:n hölmöilyiden seurauksena. Sinisten koko kymmenen miehen nippu teki kovasti kuitenkin hommia hyvällä asenteella, ja kun summeri 40 minuutin jälkeen soi, ei voittajasta ollut epäilystä, niin eri tasolla ottelun joukkueet olivat. Erityisesti EBK:n vahvemmat yksilöt loivat eroa. Zäki Zaknoun, Zani Abubakir, Antti Korhonen, Pyry-Ville Korhonen ja Nori Istrefi pelasivat todella hyvän pelin isojen paineiden alla. Lisäksi on vielä mainittava Nevin, Mifi Haljitin, Sakke Mohamudin sekä Rane Mohamedin (Mohamud ja Mohamed, eivät siis sukua toisilleen!) urotyöt ja tsemppaukset. Ja vielä kun Henkka ”Kolo” Kolkkanen naulasi upean maalin, saattoivat voitonjuhlat alkaa!

Lähdemme tästä rakentamaan pakettia ensi kaudelle Ykköseen, pre-season alkanee loppukesällä. Ykkösen joukkueeseen tulee varmasti joitain uusia naamoja, mutta runkona säilyy tämä mahtavahenkinen nousujoukkue! Testipaikkoja ensi kauden joukkueeseen voi tiedustella sähköpostilla ebkfutsal@gmail.com.

Onnittelut koko joukkueelle ja taustoille noususta! Kiitos erityisesti kaikille Kakkosen kilpakumppaneillemme, sarja on erittäin hyvä ja kilpailukykyinen. Haluamme vielä kiittää myös niitä tukijoitamme ja meihin uskoneita, jotka lunastivat itselleen viime kauden Kannatuskausikortit!

Tässä vielä linkki Länsiväylän artikkeliin nousustamme:

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/625582-ebkn-joukkue-nousi-futsalin-ykkoseen#.WsjaZ8zYu9k.whatsapp

Raportin kynäili joukkuetta karsintapelivoittoon ruoskinut E. Kauria


   
Lisää uutisia
Esbo Bollklubb
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat